Biotrail osaksi opetusta

Suomen Luonnonsuojeluliiton luonnonopettaja Laura Blomqvist sisällyttää Biotrail:n koulutusohjelmaan. Tiistaina 6. marraskuuta Laura ja hänen työkaverinsa Jenni Silvennoinen järjestivät biotrail-työpajan Lappeenrannan Lauritsalan koulun 8. luokan oppilaille. Laura kertoo.

Biotrail on mahtava ja erittäin mielenkiintoinen! Olen iloinen, että Kati kertoi minulle siitä [Kati Koikkalainen on LUT: n Junior-yliopiston koordinaattori ja yksi Biotrail:n avustajista]. Rakensimme oman biotrail:n  eilen koulun sisälle, koska oppilaat olivat jo tehneet joitain tehtäviä ulkona. Biotrail:n taulut sijoitettiin ympäri koulurakennusta ja oppilaat etsivät niitä ja katselivat videoita. He kertoivat minulle, että videot olivat mielenkiintoisia ja asiat selitettiin hyvin ymmärrettävästi. He kertoivat myös, että videoiden kesto oli täydellinen [kiitokset Iuliia Shnaille, digitaalisen oppimisen suunnittelija ja tutkija]. Mielestäni tämä on erittäin hyvä palaute teini-ikäisiltä, jotka jäivät kouluun normaalin koulupäivän jälkeen. Työpaja järjestettiin klo 14.00-17.00.

Melkein joka päivä vierailen kouluissa Eteläkarjalassa ja pidän oppitunteja ulkona. Meidän päätavoitteemme on lisätä lasten kunnioitusta ja positiivista asennetta luontoa kohtaan. Minusta se on tärkeää jos haluamme lasten ymmärtävän luonnonsuojelun tärkeyden tai esimerkiksi ilmastomuutoksen. Ulko-opetusten aikana pelaamme ja tutkimme luontoa (esim. kuoriaisia, sieniä, kasveja, värejä ja niin edelleen) käytännössä. Tarjoilemme myös opettajille muutamia vinkkejä ulko-opetuksen suorittamiseen, koska ulko-opetusta on myös koulun opetussuunnitelmassa.

Aion levittää tietoa biotrail:sta. Tapaan monta opettajaa joka viikko ja yritän aina antaa heille vihjeitä siitä, miten opettaa ulkona. Tavallisesti kun opetan ulkona, emme käytä digitaalisia laitteita, koska lapset joka tapauksessa viettävät paljon aikaa pelaten, mutta oletan että opettajat käyttävät biotrail:a mielellään.